Tehnologia prin eliberare controlată osmotic (OROS) pentru o eliberare mai sigură a ingredientului activ

Medicamentul Krka care conține ingredientul activ paliperidona pentru tratarea schizofreniei utilizează tehnologia pompei osmotice. Aceasta asigură o eliberare reproductibilă și precis predefinită a ingredientului activ și permite ca medicamentul să fie administrat o singură dată pe zi. Această formă farmaceutică inovatoare asigură o fluctuație mică a cantității de substanță activă în organism, ceea ce îmbunătățește semnificativ rezultatul tratamentului.

Osmoza este un fenoment natural

Pompa osmotică profită de un proces natural numit osmoză, care este esențial pentru funcționarea celulelor din organism. Cuvântul osmoză derivă din cuvântul grecesc pentru presiune și înseamnă trecerea dirijată a unui solvent printr-o membrană semipermeabilă. Această membrană este permeabilă la solvent, dar nu și la substanțele dizolvate în solventul însuși. Solventul trece în membrană dinspre partea în care proporția de substanțe solubile este mai mică spre partea în care proporția este mai mare.

Osmoza se produce de asemenea și la nivelul comprimatului

Osmoza este declanșată de un excipient osmotic activ, de exemplu clorură de sodiu, care determină trecerea apei în comprimat. Aceasta activează alți excipienți din comprimat, care se umflă în contact cu apa. Presiunea din interiorul comprimatului crește, fapt folosit pentru a elibera substanța activă.

Osmoza

Comprimatul cu eliberare controlată osmotic are o compoziție mult mai complexă decât cea a unui comprimat convențional. Miezul tabletei este bistratificat și înconjurat de un înveliș care formează o membrană semipermeabilă. Cele două deschideri din partea superioară a tabletei, prin care substanța activă este eliberată datorită presiunii crescute, sunt esențiale pentru această acțiune.

Cu ajutorul FORMULEI FARMACEUTICE INOVATIVE

medicamentul poate fi administrat o singură dată pe zi.

După ce interiorul comprimatului este produs, comprimatul este acoperit cu o membrană semipermeabilă și perforat cu ajutorul unui laser, făcându-se niște orificii cu un diametru mai mic de 1 mm. Acest lucru asigură o eliberare precisă și reproductibilă a substanței active.

Slideshow slide 1

Comprimate cu eliberare controlată osmotic

0:19

Continuă navigarea

Multiparty banner 1

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Medicamentele noastre sunt produse cu tehnologie de ultimă generație în uzinele din Slovenia și din întreaga lume.

Afișează mai mult

CALITATE

Ne angajăm față de calitate, deoarece este o parte esențială a tot ceea ce facem.

Afișează mai mult

PRODUSE

Oferim un tratament sigur și eficient cu produse de înaltă calitate

Afișează mai mult