Forme farmaceutice cu eliberare prelungită

Formele farmaceutice cu eliberare imediată eliberează substanța activă la scurt timp după ingestie; de obicei, acestea trebuie luate de mai multe ori pe zi. Formele farmaceutice cu eliberare prelungită, pe de altă parte, asigură eliberarea substanței active pe o perioadă mai lungă de timp, permițând administrarea medicamentului o singură dată pe zi. Acest lucru face ca tratamentul să fie mai eficient, deoarece pacienții cooperează mai bine (complianță).

Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem zdravilne učinkovine

Deoarece medicamentul este eliberat treptat și pe o perioadă mai lungă de timp, fluctuațiile concentrației plasmatice a substanței active sunt mai puțin pronunțate decât în cazul formelor cu eliberare imediată. Ca urmare, efectele adverse secundare asociate cu fluctuațiile substanțiale pot fi evitate, ceea ce duce la un tratament mai sigur.

Gliclazida comprimate cu eliberare prelungită pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge

Substanța activă, gliclazida, este pusă într-un cadru omogen care permite o distribuție uniformă a substanței active și a excipienților. Cadrul este realizat dintr-un polimer de celuloză care se umflă în contact cu fluidele corporale din tractul gastrointestinal pentru a forma un strat de gel. Substanța activă este eliberată prin acest gel.

Gliclazida este o substanță activă din clasa sulfonilureelor, utilizată pentru tratamentul oral al diabetului zaharat de tip 2. Compania Krka produce comprimate cu eliberare prelungită în diferite concentrații. Comprimatele cu concentrații mai mari au o linie de divizare care permite împărțirea precisă a comprimatului, adaptând astfel doza la nevoile pacientului.

Slideshow slide 1

Forme farmaceutice cu eliberare prelungită

0:42

Continuă navigarea

Multiparty banner 1

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Medicamentele noastre sunt produse cu tehnologie de ultimă generație în uzinele din Slovenia și din întreaga lume.

Afișează mai mult

CALITATE

Ne angajăm față de calitate, deoarece este o parte esențială a tot ceea ce facem.

Afișează mai mult

PRODUSE

Oferim un tratament sigur și eficient cu produse de înaltă calitate

Afișează mai mult