Povestea Krka a început în 1954, când Boris Andrijanič a înființat laboratorul farmaceutic Krka în Novo mesto, Slovenia.

Creșterea constantă a vânzărilor, investițiile, numeroasele proiecte de dezvoltare și performanța solidă a afacerii ne-au permis să devenim una dintre cele mai importante companii farmaceutice generice din lume.

PRODUCȚIA FARMACEUTICĂ ÎNCEPE ÎN DOUĂ MICI LABORATOARE

The Pharmaceutical Laboratory Krka in Novo mesto was founded on 23 April 1954. Regular production was launched in autumn of the same year in two small laboratories, and in the production and packaging facilities iLaboratorul farmaceutic Krka din Novo mesto a fost înființat la 23 aprilie 1954. Producția a fost lansată în toamna aceluiași an în două laboratoare mici și în instalațiile de producție și ambalare din centrul orașului Novo mesto. Doar cinci ani mai târziu, Krka s-a clasat printre primele cinci companii farmaceutice din fosta Iugoslavie. În anii 1960, producția a fost relocată în locația Ločna din Novo mesto. O schimbare de strategie, și anume înlocuirea produselor licențiate cu propriile medicamente generice inovatoare, a stabilit planul de business Krka în deceniile următoare.

1954–1984

Slide image
1954
Laboratorul farmaceutic Krka din Novo mesto a fost înființat la 23 aprilie la inițiativa lui Boris Andrijanič, directorul farmaciei districtuale din Novo mesto. În 1956, laboratorul a fost redenumit Tovarna zdravil Krka.
Slide image
1959
Krka a depus prima cerere de patentare pentru antidiabeticul Tolbusal.
Slide image
1962
O nouă unitate de producție ce a inclus și laboratoare a fost construită în Ločna, Novo mesto. Produsele noastre farmaceutice și alte produse au fost introduse pe piețele externe.
Slide image
1973, 1974
Centrele de sănătate Dolenjske Toplice și, un an mai târziu, Šmarješke Toplice au intrat sub conducerea Krka, iar dezvoltarea centrelor de sănătate din cadrul companiei a luat avânt.
Slide image
1975
Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a aprobat producția primelor antibiotice Krka.
Slide image
1981
Am întocmit documentația de aprobare de reglementare pentru primul nostru medicament generic care conține nifedipină, pentru a pune în practică decizia noastră strategică de a înlocui produsele licențiate cu propriile noastre medicamente generice inovatoare.

PREZENȚA NOASTRĂ INTERNAȚIONALĂ SE EXTINDE

Ne-am extins rețeaua de marketing, am înființat primele noastre filiale și reprezentanțe în străinătate și ne-am mărit producția integrată pe verticală. Ca răspuns la schimbările sociale și politice, ne-am îndreptat atenția către piețele din Europa de Vest. La mijlocul anilor 1990, peste 70% din produsele noastre erau exportate. Compania Krka ajunge astfel să aibă peste 4 500 de angajați, noi unități de producție în Slovenia, Polonia și Federația Rusă și 28 de filiale și reprezentanțe în străinătate.

1985–2004

Slide image
1985
Consiliul Angajaților l-a numit pe Miloš Kovačič noul președinte al Consiliului de Administrație.
Slide image
1988
Krka a obținut autorizația de introducere pe piață pentru Enap, un medicament antihipertensiv, care a devenit standardul european și a fost un produs emblematic pentru Compania Krka timp de mai multe decenii.
Slide image
1989
Omeprazolul a marcat o nouă eră în tratarea bolilor gastrointestinale, în materie de inhibitori de pompă de protoni. Krka a fost printre primele companii farmaceutice care a pus la dispoziția medicilor noua moleculă.
Slide image
1989, 1990
Am deținut autorizații de punere pe piață pentru mai mult de 100 de produse în peste 250 de forme farmaceutice.
Slide image
1995
A fost inaugurată prima noastră unitate de dezvoltare a produselor și de control al calității, marcând trecerea decisivă spre dezvoltarea de produse farmaceutice generice proprii.
Slide image
1996
Am lansat Holetar, primul nostru medicament pentru scăderea nivelului de colesterol. Susținem utilizarea ghidurilor internaționale privind reducerea nivelurilor crescute de colesterol.
Slide image
1996, 1997
Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto a devenit cea mai mare societate pe acțiuni din Slovenia, cu peste 90.000 de acționari. Acțiunile Krka au fost listate la Bursa de Valori din Ljubljana.
Slide image
2001
Un nou centru de producție și distribuție a fost deschis în Polonia, fiind prima fabrică Krka din afara Sloveniei.
Slide image
2001
Am obținut aprobarea de reglementare pentru losartan, prima noastră substanță din clasa de medicamente cunoscută sub numele de sartani. Au urmat alți sartani, cum ar fi valsartanul și telmisartanul. Sartanii și combinațiile lor cu alți agenți de scădere a tensiunii arteriale reprezintă una dintre clasele de medicamente importante pentru scaderea tensiunii arteriale.
Slide image
2002
Am deschis fabrica Notol în principala noastră unitate de producție din Ločna, Novo mesto. Fabrica a fost cel mai mare proiect de investiții din acea perioadă, aducând o creștere semnificativă a capacității de producție.
Slide image
2003
O instalație de ultimă generație pentru producerea formelor de dozare solide Krka-Rus a fost deschisă în Federația Rusă.

ASIGURAREA UNEI POZIȚII DE TOP ÎN RÂNDUL PRINCIPALELOR COMPANII FARMACEUTICE GENERICE

Krka este una dintre cele mai importante companii farmaceutice generice din lume, care se concentrează pe medicamentele generice eliberate pe bază de rețetă comercializate sub brandurile sale proprii. Investițiile continue în cercetare și dezvoltare conduc la noi produse, care reprezintă mai mult de o treime din vânzările totale ale companiei. Din 2013, aproape jumătate din totalul angajaților Krka lucrează în peste 45 de filiale și reprezentanțe din străinătate, organizate în șase regiuni de vânzări. Produsele noastre sunt disponibile pe 70 de piețe, de la Lisabona la Vladivostok.

2005–prezent

Slide image
2005
Al treilea președinte al Consiliului de Administrație și Director Executiv, Jože Colarič, a preluat conducerea Krka.
Slide image
2005
Producția inițială a început în fabrica Krka Farma din Jastrebarsko, Croația. Producția obișnuită a început un an mai târziu.
Slide image
2007
Unitatea de producție API Sinteza 4 a fost deschisă la locul de producție din Ločna, Slovenia, consolidând considerabil modelul de producție integrat vertical al companiei.
Slide image
2007
Unitatea de producție API Sinteza 4 a fost deschisă la locul de producție din Ločna, Slovenia, consolidând considerabil modelul de producție integrat vertical al companiei.
Slide image
2010
Vânzările de produse și servicii care au depășit 1 miliard de euro au dus la atingerea unei etape importante în vânzări.
Slide image
2010
Am înmânat cel de-al 40-lea premiu Krka și am primit Ordinul de Merit de Aur de la stat.
Slide image
2012
În aprilie, a avut loc pentru prima dată campania noastră responsabilă social, Săptămâna Carității și Voluntariatului Krka.
Slide image
2013
Primul nostru medicament oncologic Meaxin (imatinib) a fost introdus și a marcat intrarea companiei într-una dintre zonele terapeutice cu cea mai rapidă creștere.
Slide image
2015
A început producția în fabrica Notol 2, cel mai mare proiect de investiții al Companiei Krka, asigurându-ne o capacitate de producție de 5 miliarde de produse finite pe an.
Slide image
2015
Fabrica Sinteza 1, care s-a deschis în Krško, Slovenia, a crescut capacitatea noastră de producție a ingredientelor farmaceutice active – API.
Slide image
2017
Am colaborat cu omologul nostru chinez pentru a forma societatea joint venture Ningbo Krka Menovo în orașul Ningbo din China.
Slide image
2018
Cotidianul sloven de afaceri Finance a anunțat Krka drept cea mai bună companie de producție din Slovenia și ne-a oferit Premiul Fabrica Anului.
Slide image
2019
S-a deschis RKC 4, investiția noastră importantă în cercetare și dezvoltare în asigurarea calității pentru următorii ani.
Slide image
2020
Pentru prima dată în istoria noastră, am depășit două praguri de vânzări: 15 miliarde de tablete și capsule vândute și venituri de 1,5 miliarde de euro.
Slide image
2021
Am sărbătorit cea de-a 50-a ediție a Premiilor Krka prin anunțarea celor mai bune lucrări de cercetare și am primit Ordinul de Merit de la stat.
Slide image
2022
Am îmbunătățit guvernanța ESG a Grupului Krka prin adoptarea politicii noastre ESG și a obiectivelor strategice ESG.

Continuă navigarea

Multiparty banner 1

STRATEGIA DE DEZVOLTARE

Strategia de dezvoltare a Grupului Krka pe cinci ani servește ca plan pentru operațiunile noastre viitoare.

Afișează mai mult

SUSTENABILITATE

Ne putem considera de succes doar atunci când succesul nostru are un impact pozitiv asupra mediului și a comunității.

Afișează mai mult

CARIERA

Suntem umăr la umăr pentru a promova un mediu construit pe încredere reciprocă, respect, cooperare și învățare pe tot parcursul vieții.

Afișează mai mult