InInovație sub forma comprimatelor bistratificate – mai puține comprimate, aceeași eficacitate

Tratamentul bolilor cronice obligă de multe ori pacienții să ia în același timp mai multe comprimate cu diferite ingrediente active. Un comprimat bistrat este o formă farmaceutică solidă care permite separarea fizică a ingredientelor și, astfel, o stabilitate sau o calitate adecvată a produsului. Acest lucru permite pacienților administrarea unui singur comprimat, ceea ce facilitează foarte mult tratamentul.

Prin introducerea unor combinații în doze fixe, formate din mai multe substanțe active într-o singură formă farmaceutică, facilităm tratamentul pacienților. În acest fel, obținem un rezultat optim al tratamentului, ceea ce îmbunătățește, fără îndoială, calitatea vieții pacienților. Impactul asupra mediului este, de asemenea, redus, deoarece combinarea mai multor substanțe active într-un singur medicament reduce cantitatea deșeurilor ce constau în ambalaje aruncate.

Medicamentul care combină ingredientele active telmisartan și hidrocloriazidă în straturi separate este unul dintre medicamentele Krka sub formă de comprimat bistratificat.

dvoslojne tablete

Comprimatele bistratificate permit, de asemenea, eliberarea controlată a unuia sau a mai multor ingrediente active.

Ingredientul activ din primul strat este eliberat imediat, în timp ce ingredientul activ din cel de-al doilea strat este eliberat pe o perioadă mai lungă de timp sau cu ceva întârziere. În acest fel, concentrația terapeutică a medicamentului în organism este menținută pentru o perioadă mai lungă de timp, atrăgând după sine o mai mare eficiență a tratamentului. Eliberarea controlată permite ca medicamentul să fie administrat o singură dată pe zi, menținând concentrația corectă pe toată perioada de 24 de ore.

Producerea comprimatelor bistratificate reprezintă o provocare. Ingredientele active din ambele straturi trebuie dozate cu mare precizie. De asemenea, este important să nu existe o separare a celor două straturi – acestea diferă în ceea ce privește compoziția, ceea ce face ca și proprietățile lor fizice să fie diferite.

Slideshow slide 1

Comprimatelor bistratificate

0:20

Continuă navigarea

Multiparty banner 1

TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Medicamentele noastre sunt produse cu tehnologie de ultimă generație în uzinele din Slovenia și din întreaga lume.

Afișează mai mult

CALITATE

Ne angajăm față de calitate, deoarece este o parte esențială a tot ceea ce facem.

Afișează mai mult

PRODUSE

Oferim un tratament sigur și eficient cu produse de înaltă calitate

Afișează mai mult